Meedenker gezocht?

samen onderzoeken en elkaars talenten benutten = groei

Open een situatie instappen, er naar kijken, vertellen en vragen en ontdekken wat mogelijkheden zijn. Dat is wat ik doe. Wat ik doe als Beeldbegeleider of als Adviseur jonge kind.

Als Beeldbegeleiding niet is wat je zoekt kan ik als adviseur jonge kind met je meedenken. Ik bezit de leuke combinatie van en praktijkervaring in het werken met jonge kinderen en kennis en van observatiemethodes, inzichten en beleidsmatige ontwikkelingen. Uit feedback hoor ik terug dat ik goed kan luisteren, makkelijk benaderbaar ben en mensen kan inspireren.

Kijk even in het overzicht hieronder voor scholingsmogelijkheden. Er is van alles mogelijk, maar wat je nodig hebt weet jij!

Ik ben benieuwd naar je vraag!

Hieronder een greep uit workshops en trainingen die ik aan andere professionals heb gegeven. Misschien zit er een bij die je aanspreekt!

Hoe?

Beeldbegeleiding

 Ken je de kracht van kijken naar beelden? Misschien denk je er eerder door ontkracht te worden. Luisteren naar jezelf is soms al een opgave, laat staan kijken! Nou die gedachte klopt meestal 🙂 Daar hoef ik niet moeilijk over te doen. Waarom er dan toch voor kiezen? Omdat naar jezelf kijken je inzicht geeft in je professionaliteit. Onder deskundige begeleiding samen met een aantal collega’s kijken naar- en praten over wat je ziet is zo waardevol! Leren van elkaar in optima forma.
Praten over je vak. Dat is wat het is. Wil je zien wat er werkelijk gebeurt met dat meisje dat zegt dat ze gepest wordt? Wil je ontdekken wat je sterke punten in het lesgeven zijn en die groter maken? Wil je zien hoe het komt dat kinderen niet tot spelen komen op het plein? Vind je het leuk om met je collega’s hierover uit te wisselen en te leren van elkaar? Meld je dan aan voor het jaarprogramma PRATEN OVER JE VAK.
Voor €5000,- kom ik gedurende een jaar 4 keer filmen en nabespreken voor maximaal een groep van 4 personen. Voor dit bedrag krijgt elke deelnemer ook een waardevol individueel filmmoment. Eerdere deelnemers hebben fragmenten hieruit gebruikt bij hun voortgangsgesprekken. Resultaat: het delen van krachtige situaties, gelijkwaardiger kunnen praten over je vak en visuele ondersteuning van je scholingsvraag.

Actieve wokshops voor de kinderopvang/peuterspeelzalen en gastouderbureau's

 Vies worden moet!
Kinderen zijn van nature gemotiveerd om te ontdekken. Zo maken ze kennis met de wereld om zich heen. Daar kun je vies van worden en dat mag! Hoe kun je daar in je werk als pedagogisch medewerkster vorm aan geven.
Kun je baby’s en dreumesen ook bij een thema betrekken?
Hoezo….thema’s voor baby’s en dreumesen? Hoezo niet? Maar wel op een manier die bij deze leeftijdsgroep past.
Hoe richt je de speel/leeromgeving uitdagend in?
Wat willen kinderen? Ontdekken! En het liefst zelf! Hoe maak je dat mogelijk in de ruimte die je hebt.
Wat zie je als kinderen spelen?
Door de waan van de dag is het niet altijd mogelijk te zien wat er in de groep gebeurd. Te observeren. Laat mij een film van je groep maken. Je zult verrast worden!!

Een greep uit de mogelijkheden. Stel gerust je eigen vraag. Wat zeker is, we gaan niet praten maar doen!

VVE

TRAINING VIERVVE/BASISTRAINING VVE
Een training voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en peuterspeelzaalleidsters in opdracht van de gemeente Amsterdam ontwikkeld door O in O, het NJi, de Activiteit en de CED groep.
Waarom
Als PM’er en peuterspeelzaalleidster heb je een zorgtaak en begeleid en stimuleer je ook de ontwikkeling van kinderen.
Jij maakt het verschil! Jij speelt de hoofdrol!
Opbouw en werkwijze
2 modules van ieder 6 bijeenkomsten van 4 uur + een korte afsluitende bijeenkomst
5 coachbezoeken
contactmomenten per telefoon
Certificering
Praktijkopdrachten
Portfolio
Resultaat 
startbekwaam voor een VVE locatie
Vervolg
Koptraining in 1 van de 4 programma’s
Trainingsfilosofie
Holistisch: uitgaan van spel; gebruik maken van dagelijkse activiteiten en routines
Verbindingen leggen: nieuwe kennis en inzichten verbinden met de cultuur en werkwijze die jullie op je locatie hanteren
Handelingsgericht: oefening en feedback in combinatie met coaching; community of practice, deelnemen aan sociale praktijken

Ontwikkelingvolgsystemen

Wil je een presentatie over de meest actuele ontwikkelingsvolgsystemen voor jonge kinderen? Ik kom graag bij jullie langs om jullie inzicht te geven in de verschillende systemen. Ik begeleid jullie ook graag bij het kiezen en implementeren van een systeem. 

Meer weten?

Ageeth Nieuwenkamp

Bel 06 514 916 11 of stuur een mail naar
info@metnieuwenkamp.nl